?> Dimitri van Toren treedt helemaal solo op in Zeelandia

Nieuwsbrief ontvangen?

Particulier Zeelandia
Zakelijk Zeelandia
2Eat
2Eat II
2Eat IIIDimitri van Toren treedt helemaal solo op in Zeelandia

Dimitri van Toren in Bloemrijk ZeelandiaSinger/songwriter Dimitri van Toren sluit op zondag 24 april de eerste reeks ‘Bloemrijk’, een cultureel initiatief van Jaap Pleij en Paul Klaver, in Partycentrum Zeelandia af met een heel bijzonder optreden. “Normaliter wordt Dimitri bij zijn concerten ondersteund door een muzikant. Deze keer staat hij echter helemaal alleen op het podium. Omdat onze bijeenkomsten een educatief karakter hebben, zal hij tussen de nummers door ook het een en ander over zijn carrière en de sfeer van weleer vertellen. Als je bedenkt dat hij zijn vijftigjarige artiestenjubileum al enkele jaren achter de rug heeft, geeft dat een mooi tijdsbeeld van de jaren zestig”, aldus Jaap Plei.

Dimitri van Toren treedt niet zo vaak meer op. Twee a drie optredens per maand. Dat vindt hij tegenwoordig mooi genoeg. Om helemaal alleen de ‘confrontatie’ met het publiek aan te gaan, beschouwt hij als een welkome afwisseling. “Zo af en toe doe ik dat, vooral om te zien of ik het nog kan. Tot nu toe heb ik mezelf en het publiek nooit teleurgesteld. Dat dit concert op Eerste Paasdag plaatsvindt, is alleen maar gunstig. Het vertier is in dit weekeinde doorgaans schaars. Ik heb een harde kern van circa honderd fans die me overal achterna reizen. Zeker omdat dit concert afwijkt van het gebruikelijke –hoewel daar bij mij eigenlijk nooit sprake van is- verwacht ik dat dit aantal op 24 april nog wel eens fors hoger kan liggen”, aldus Van Toren. Het concert valt samen met de officiële presentatie van het door Jaap Pleij geschreven boek ‘Roosend(w)alers’ (zie Groot-Roosendaal van 6 april, red). “Dimitri was begin 2008 ook betrokken bij de presentatie van een van mijn vorige boeken, ‘Portretten van Kopstukken’. Omdat hij toen zelf een van die geportretteerden was, kreeg hij het eerste exemplaar aangeboden. Ik vind het heel fijn dat hij nu weer van de partij kan zijn. Heel vaak is mij gevraagd om Dimitri nog eens terug te halen naar Roosendaal. Nu hebben Paul en ik daar gelukkig een geschikte kapstok voor gevonden”, aldus Pleij. In tegenstelling tot de voorgaande Bloemrijke bijeenkomsten is dit concert niet gratis toegankelijk. De entree is met tien euro per persoon expres aan de lage kant gehouden, om met name zoveel mogelijk ouderen in staat te stellen deze middag bij te wonen. “Dat is ook de reden dat we voor de zondagmiddag in het Paasweekeinde hebben gekozen. Veel ouderen gaan ’s avonds liever niet meer op stap. De zondagmiddag is echt hun ‘uitgaansavond’, daar zijn we graag aan tegemoet gekomen”, aldus Pleij. Er is geen voorverkoop, kaarten zijn uitsluitend op de middag van het concert (aanvang 14.30 uur) verkrijgbaar aan de zaal. De achterzaal van Zeelandia is groot genoeg om alle belangstellenden een comfortabele plek te bieden. Pleij en Klaver kijken met veel voldoening terug op deze eerste reeks Bloemrijk. “Binnenkort gaan we praten over een eventueel vervolg. Nu richten we ons eerst op ons volgende culturele project: de derde kunstwedstrijd met als thema ‘(Niet) Trots op Europa’. deze keer kunnen we daarvoor waarschijnlijk niet in museum Tongerlohuys terecht. We zoeken dus eerst een alternatieve lokatie”, vertelt Pleij           

Na afloop van het optreden van Dimitri van Toren kunnen de concertgangers in het restaurantgedeelte desgewenst (na)genieten bij een heerlijk diner. 

 
Vind ons op Facebook
Volg ons op Twitter